Bugün bu tarihi cami mevcut değildir. Eğer günümüze ulaşmış olsaydı bölgemizdeki 3 tarihi camiden biri olacaktı. Diğer ikisi için bakınız ( Eski Bucuk Köyü Camii https://www.yenikentrehberim.com/tarihi-bucuk-koyu-camii/
ve İlyakut Köyü Camii https://www.yenikentrehberim.com/tarihi-ilyakut-koyu-camii/)
Vakıflar Genel Müdürlüğünün Türkiye’de Vakıf Abideler ve Eski Eserler adlı yayınında bu camiye ait fotoğraflar ve cami incelemesi aşağıdaki gibidir:
Kötürüm Bayezid Camii kitabesi bulunmadığından, süsleme tezyinatına bağlı olarak 16. yüzyıl başına tarihlendirilmektedir. Caminin bulunduğu yer heyelan ve sel yatağı olması nedeniyle, yapı terk edilmiş durumdadır. ( Bugün maalesef hiç mevcut değil.)
Yapı 7.20 x 9.50 mertre ölçülerinde, dikdörtgen planlı, üstü alaturka kiremit çatıyla örtülü bir camidir. Kuzey cephede yapının yol kotuna uygunluğunu sağlamak için iki sütun ve blok taşlardan, bir alt kat yapılmıştır.
Bu nedenle doğu, batı ve güney cephelerde fevkani bir durum arz etmektedir. Camiye kemerli, iki yanı kapalı, dışarıya açık son cemaat yerinden girilmektedir. Son cemaat yerinde mahfile çıkılan merdivenin yer aldığı kapalı kısım ise ufak bir oda şeklindedir. Cami harimi kare planlıdır.( harim: Sanat tarihi terminolojisinde camilerde namaz kılmaya ayrılan bölüme denir. admin)
